Innovatienetwerk PO

Welkom bij de Arts❤️Sciences-trainingen voor het primair onderwijs. Deze trainingen vormen de opmaat (pilot) naar een innovatienetwerk waarbinnen leerkrachten samen leren en onderzoeken hoe vakoverstijgend onderwijs (kunst, wetenschap en technologie) het onderwijs in de eigen school kan versterken.

Je leert je om kunst, wetenschap en techniek in jouw onderwijs met elkaar te combineren. Hiermee kun je een onderzoekende, ontwerpende en kritische houding bij je leerlingen stimuleren. In de hedendaagse kunst zien we steeds meer dat kunstenaars en wetenschappers de domeinen van hun eigen disciplines overstijgen. Kunstenaars onderzoeken en gebruiken technologie en wetenschap in hun werk en wetenschappers ontdekken de creatieve denk- en werkwijze van kunstenaars. Deze wederzijdse inspiratie tussen kunstenaars en wetenschappers levert veel op bij het aanpakken van ‘wicked problems’, dit zijn complexe vraagstukken die om een interdisciplinaire aanpak vragen en digitale geletterdheid. Ga nu zelf aan de slag met vakoverstijgend onderwijs!

Wat leer ik tijdens deze training?
• Je krijgt handvatten aangereikt om Arts❤️Sciences-lesmateriaal (dat aansluit op de SLO inhoudslijnen voor kunstzinnige oriëntatie en W&T) te ontwikkelen
• Je vergaart kennis over hoe je dit didactisch in je lessen kan aanpakken
• Je kunt het lesmateriaal direct toepassen in jouw onderwijspraktijk

Voor wie?
Vakleerkrachten, groepsleerkrachten, maakdocenten, kunst-, wetenschap-, en techniekdocenten in het primair onderwijs.

Trainingsopzet (3 momenten)*
Dag 1 krijg je uitleg over Arts❤️Sciences educatie, voorbeelden uit de onderwijspraktijk en ga je zelf aan de slag met een workshop in de Maakplaats van de OBA Javaplein en maak je een start met je lesmateriaal.
Dag 2 vindt er een uitwisseling plaats over praktijkervaringen, is er ruimte om je les te finetunen en gaan we aan de slag met een praktische opdracht.
Dag 3 geef je een korte presentatie over je les(sen) en kijken we wat er verder nodig is om deze lessen te integreren en verankeren in jouw onderwijspraktijk.
*Je kunt kiezen voor 2 regio’s: Amsterdam of Rotterdam (data Rotterdam volgen).

AMSTERDAM
Woensdag 12 februari / 9.30 – 15.30 uur
Woensdag 2 april / 14.30 – 16.30 uur
Woensdag 21 mei / 14.30 – 16.30 uur

Aanmelden en kosten
Meld je hier aan! Kosten €350,- ex. btw. per persoon. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.